Translate

ΠΟΙΟΤΗΤΑ


Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Ελαιόλαδο βγαίνει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, επομένως από περιοχή σε περιοχή η ποιότητα και όχι μόνο αλλάζει.
Δεν θέλουμε ούτε να υποβαθμίσουμε τις άλλες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της χώρας μας, αλλά το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο ποιοτικά είναι κάτι παραπάνω από όλα τα άλλα.
Όλη η Μεσσηνία όμως βγάζει ποιοτικό ελαιόλαδο ;
Κάτω από άλλες συνθήκες θα λέγαμε με δυνατή φωνή, ΝΑΙ ΒΓΑΖΕΙ !
Και όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. Θα μπορούσε όμως να βγάζει πραγματικά ποιοτικό ελαιόλαδο κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις και συνθήκες.
Ο καλός και νοικοκύρης ελαιοπαραγωγός βγάζει πάντα ποιοτικό λάδι γιατί ξέρει ότι
               * Πρέπει να βάζει τις ελιές του καθαρές, να μην έχουν πολλά φύλα
               * Να μην έχουν δάκο. Πολλοί θα πουν "μα η ελιά που έχει δάκο, δεν πέφτει κάτω ?
                  Όχι πάντα είναι η απάντηση, επομένως η ελιά με δάκο δεν δίνει ποιοτικό λάδι,
               * Άρα το ράντισμα κατά του δάκου αν πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει την ώρα που πρέπει.
               * Ο επαγγελματίας αγρότης πρέπει να είναι στο κτήμα του κάθε μέρα, έστω και αν πηγαίνει
                  για 1 ώρα όλο το χρόνο και όχι μόνο την εποχή που μαζεύουν τις ελιές.
               * Επομένως αυτός που πηγαίνει στο χωράφι ένα μήνα το χρόνο μοιραία δεν θα βγάλει
                  ποιοτικό ελαιόλαδο.
                                                 Με αυτές τις προϋποθέσεις,
                                   ΝΑΙ  Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ                          
                        ΠΟΙΟΤΙΚΌΤΕΡΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ !


                                                   Και αυτό πρέπει να προτιμάτε.
ΟΞΥΤΗΤΑ: Όταν τα χημεία ΄της Μεσσηνίας, δίνουν οξύτητα κατά μέσο όρο γύρω στο 0,20, τότε το ελειόλαδο είναι ανώτερης ποιότητας και αυτό είναι ένας λόγος που πρέπει να προτιμάτε το ελαιόλαδο Μεσσηνίας, αυτό που λέγεται Κορωναίϊκης ποικιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου